Tarot – Tutkimusmatka Itseen: AVAIN XXI – YKSEYS

Ajan Yön Suuri Ykseys (Great One of the Night of Time)

32. polku on Hallinnollinen Älykkyys, ja sitä kutsutaan tällä siksi, koska se ohjaa ja vastaa kaikkien seitsemän tähden ohjaamisesta, opastaen ne kaikki omille paikoilleen.”

Kirjain: Tav

Merkitys: Merkki

Lukuarvo: 400

Sävel: A

Elementti: Maa

Sefira: Malkuth, Kether

Chakra: Sahasrara

Riimu: Dagaz

Astrologia: Saturnus

Alkemia: Lyijy

Henki / Enkeli:

Värit: Sininen, violetti, keltainen

Viikonpäivä: Lauantai

Tuoksu:

Kasvit: Sypressi

Vaihtoehtoisia nimiä: Maailma, Maailmankaikkeus

Elämänalue:

Symbolit: Alfa & Omega, Liekehtivä ympyrä

Arkkityyppi, Jumal-hahmo tai Jumalatar: Shiva, Saturnus, Melek Taus

Motto: ”Kaikki on Yksi.”

Positiiviset merkityssisällöt: ykseyden havaitseminen, itseys, yhtyminen maailmankaikkeuden / Jumalan tahtoon

Negatiiviset merkityssisällöt: separatismi, egoismi

Kuvaus: Kuvassa näemme hahmon, joka seisoo liekehtivän ovaalin keskellä. Nelikätinen hahmo muistuttaa jossain määrin ilmenemismuodoltaan ja asennoltaan hindumytologiasta tunnettua Shivaa, joka luo ja tuhoaa kosmoksen tanssillaan. Hahmolla on ikään kuin viher-keltainen miehinen ruumis, jonka takana on naisellinen violetti ruumis – tämä tekee hahmosta jälleen molemmat sukupuolet omaavan hermafrodiittisen olennon, koska selvästi se on kuitenkin yksi ja sama olento kahdessa eri ilmenemsmuodossaan.

Hahmolla on päässään jalokivien koristama kruunu, jonka päällä on vielä siipensä kaikkialle avaava riikinkukko. Kruunu on osoituksensa hahmon kuninkaallisesta luonnosta ja korkeasta henkisestä asemasta. Riikinkukko puolestaan symboloi useissa yhteyksissä ”korkeinta olentoa”, joka tunnetaan mm. Melek Tausin nimellä. Hahmolla on kaksijakoinen ilme, josta kasvojen toinen puoli hymyilee ja toinen puoli on ankaramman näköinen – tämä kuvastaa mm. ilmennyksen kaksinaisuutta ja jakautumista yöhön ja päivään, kirkkaisiin ja pimeisiin kasvoihin, aivan kuten kaikki duaaliset Jumalmyytit asian ilmaisevat. Shiva-shaktilla on kaulassaan kaksoipentagrammi, mikä osoittaa sen olevan yhteydessä sekä henkiseen että aineelliseen luontoon, kaikkiin kymmeneen olemassaolon ulottuvuuteen, joita tähtien sakarat kuvastavat; se on itse asiassa näiden kaikkien ydinolemus, ja sen vuoksi sen nimeksikin on valittu Ykseys – yleisemmin ja toisissa yhteyksissä kortin nimi on Maailma, mikä kuvastaa omalla tavallaan samaa asiaa. Hahmolla on vasemmassa kädessään ikään kuin avain, jossa yhdistyvät sekä ylöspäinen kolmio, elementaarinen risti että myöskin alaspäinen kolmio; tämä viittaa toisaalta samaan asiaan kuin edellinenkin, toisaalta tämä muistuttaa myös etenkin buddhalaisuudesta tunnettua, vajra -nimeä pitävää symbolista asetta. Vajra tarkoittaa salamaa, ja tässä yhteydessä se merkitsee yhteyttä sekä henkiseen ja ikuiseen että aineelliseen ja ajalliseen maailmaan, ja mikä vieläkin olennaisempaa, energian välittymistä näiden välillä.

Hahmo pitelee toisella kädellään kiinni leimuavasta vihreästä ovaalista, joka paljastuu tarkemmalla tutkimuksella hahmoa kiertäväksi käärmeeksi, nielaisten toisen keltaisen käärmeen, ja jonka kuvan alalaidassa sijaitseva keltainen käärme vuorostaan sen hännästä nielaisee. Tässä yhdistyy ja kiertyy yhteen jälleen monta eri symbolia, joista tärkein on seuraava: Hahmo kuvastaa tässä yhteydessä nk. liikkumatonta liikuttajaa, sisintä Itseä, kun taas vihreä käärme kuvastaa evoluution alaisuudessa toimivaa ja kehittyvää yksilöllisyyttä ja Egoa; keltaisen, alhaalla kahdeksikkoa kiertävä käärme symboloi tässä yhteydessä puolestaan involutiivista, aineeseen laskeutunutta, elämän ja kuoleman sykliin sidottua aika ajoin kuolevaa ja syntyvää persoonallisuutta. Näiden yhteydestä toisiinsa syntyy Ykseys, joka on kortin nimi ja Avain. Tätä ikuista kiertokulkua symboloi myös osaltaan keltaisen käärmeen muodostamien pikkuympyröiden sisällä olevat kirjaimet A & O, jotka merkitsevät Alfaa ja Omegaa, ja tarkoittavat Alkua ja Loppua. ”Minä olen Alfa ja Omega,Alku ja Loppu”,sanoo Jumala, Itse, olemassaolon syvin salaisuus ja korkein olento, absoluutti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: