Tarot – Tutkimusmatka Itseen: AVAIN XVIII – KUU

Vuorovirtojen Hallitsija (Ruler of Flux and Reflux)

29. polku, Malkuthista Netzachiin

29. polku on Ruumiillinen Älykkyys, sillä se muodostaa kaiken sen, mikä muodostuu kaikissa maailmoissa, sekä näiden uudelleen muodostumisen.”

Kirjain: Qoph

Merkitys: Takaraivo

Lukuarvo: 100

Sävel: B

Elementti: Vesi

Sefira: Yesod

Chakra: Svadhisthana, Ajna

Riimu: Laguz

Astrologia: Kalat

Alkemia: Kuu, Vesi, Hopea

Henki / Enkeli: Hevah, Lilith

Värit: Tummansininen, Violetti, Hopea

Viikonpäivä: Maanantai (Moon Day, Dies Luna)

Tuoksu: Laventeli

Kasvit: Poppeli, Oopiumi

Aisti: Kuudes aisti

Vaihtoehtoisia nimiä: Täysikuu, Naiseus, Syvyys, Uni

Elämänalue: Psyyke, tunteet, piilotajunta, mielenterveys, unet

Symbolit: Pöllö, rapu, kuu, lepakko

Arkkityyppi, Jumal-hahmo tai Jumalatar: Magna Mater, Hevah, Lilith

Motto:

Positiiviset merkityssisällöt: selvänäkö, enneuni, intuitio, kosketus piilotajuntaan, suojelu

Negatiiviset merkityssisällöt: ennakkoluuloisuus, riivaus, unettomuus, hulluus, mielenterveyden ongelmat, häviö

Kuvaus: Kuvasta avautuu kaunis yöllinen maisema vuoristojärvelle. Aivan kuvan etualalla istuu puun oksalla vaaleanruskea iso pöllö. Sen katse on hyvin keskittynyt, ja se tuijottaa suoraan eteenpäin kuin kuvan katselijaa tutkien. Pöllön vieressä kuvan alanurkassa, aivan kuvan keskellä, näkyy kalliolla ryömivän iso punainen rapu. Kuvan vasenta laitaa viistää puun tummat varjot oksineen, ja sen ympärillä näyttäisi kiertelevän lepakoita, joista niistäkin näkyy vain tummat varjot hämärässä yössä. Kaukana yöllisellä taivaalla loistaa kellertävänä kaunis täysikuu, joka luo komean valosillan merelle, ja aivan kuvan oikeassa ylänurkassa näkyy tähtitaivaalla hämärästi salaperäisesti hymyilevän naisen kasvot. Naishahmon silmät loistavat kaunista tähtivaloa, ja ne luovat säteillään taivaalle kaksi molemminsuuntaista viisikantaa. Meri välkehtii kuun valossa, ja vesistön yllä kiertelee valkeanhohkaisia eteerisiä hahmoja, jotka vaikuttavat kuin aaveilta tai hengiltä. Kaukana vesistön takana kohoaa vehreässä ja kumpuisessa maisemassa todella korkea ja komea kalliovuori, joka sekin loistaa valkeana kuun valossa.

AVAIN XVIII – KUU sijaitsee kabbalistisessa elämänpuussa 29. polulla, mikä kulkee keskipilarin alimmasta sefirasta Malkuthista oikean pilarin alimpaan sefiraan Netzachiin. Polun nimitys on 32 Viisauden Polun kommentaarin mukaan ’Ruumiillinen Älykkyys’, jonka merkityssisältö suhteessa Kuun yleiseen symboliikkaan psyyken, piilotajunnan, muistin sekä ruumiillisten toimintojen yleisenä vartijana vain korostuu tämän kommentin myötä. Kortin heprean kielen vastaavuus on Qoph, ja sen suomenkielinen merkitys on ’takaraivo’. Qoph-kirjaimen lukuarvo on 100. Merkityksellisiä ja asiaan liittyviä gematrisia vastaavuuksia tälle lukuarvolle ovat mm. seuraavat termit: vesi, hahmo, muoto, ylläpito, tyhjä astia, tyhjä käsi, kauneus, loisto, rakastettavuus, tukea, iloita, allas. Edelleen supistamalla lukuarvosta 100 saamme sekä 10 että 1, joten tätä kautta Kuu edustaa ja heijastaa mitä suuremmassa määrin Ykseyttä ja palaa siihen kuun symboloiman naisellisen syvyyden näennäisen dualismin ja kaksinaisuuden kautta.

Vaikka kuu onkin luonteeltaan sellainen, että se ei loista omaa valoaan vaan heijastaa auringon loistetta, niin arkkityyppisessä yhteydessä ilmentyessään Kuu on aivan yhtä arvokas ja tasaveroinen voima kuin sen valonlähdekin. Vuorovesien, unien, psyyken piilotajuisten kerrostumien suvereenina valtiattarena Kuu on luonteeltaan potentiaalisesti vaarallinen voima, mutta lähtökohtaisesti sen olemus on kuitenkin täysin neutraali. Luonnossa kuu hallitsee päivien kiertoa ja vuorovesien vaihtelua, mikä heijastuu myös ihmisen toiminnan vuokseen ja luoteeseen olennaisesti. Myös mm. naissukupuolen kuu-kautiskierto ja kalenteriemme kuu-kaudet ovat Kuun hallintovallan alaisia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: