Tarot – Tutkimusmatka Itseen: AVAIN VII – VAUNUT

Valon Voiton Herra (Lord of the Triumph of Light)

18. polku, Gevurahista Binahiin

18. polkua kutsutaan Vaikutusvoiman Talon Älykkyydeksi sen suuruuden mukaan, jonka ylenpalttisuuden voimasta hyvien asioiden virtaus luoduissa olennoissa tulee kasvaneeksi, ja sen keskeltä salaiset ja piilotetut aistit tulevat esiinvedetyksi, jotka oleskelevat sen varjossa ja mitkä ripustautuvat siihen kaikkien Syiden syystä.”

Kirjain: Cheth

Merkitys: Aita

Lukuarvo: 8

Sävel: D#

Elementti: Vesi

Sefira: Chesed, Gevurah

Chakra: Solar pleksus, Sahasrara

Riimu: Thurisaz

Astrologia: Rapu, Jupiter, Mars

Alkemia: Vesi, rikki

Henki / Enkeli:

Värit: Oranssi, keltainen, punainen, violetti

Viikonpäivä: Sunnuntai, torstai, tiistai

Tuoksu: rikki

Kasvit: chili

Vaihtoehtoisia nimiä: Valjakko, Kärryt, Soturi, Taistelija

Elämänalue: Seksuaalisuus, sota, terveys, työ/johtajuus

Arkkityyppi, Jumal-hahmo tai Jumalatar: Varuna, Jupiter, Apollo, Mars, Ares, Lemminkäinen

Motto: ”Etenen kuluttavan tulen lailla, joka ei jätä jälkeäkään itsestään.” – Bhagavadgita

Positiiviset merkityssisällöt: sielutietoisuus, rohkeus, päämäärätietoisuus

Negatiiviset merkityssisällöt: persoonakeskeisyys, epäily, päämäärien puute, harhailu

Kuvaus: Kuvassa näkyy keskellä ilmiselvästi kuninkaallinen ja ylhäinen soturimainen hahmo – suuri sotapäällikkö tai upseeri. Hän seisoo isoissa vaunuissa, jotka kulkevat hurjaa vauhtia eteenpäin. Vaunut kulkevat jopa niin lujaa, että renkaat ovat ovat molemmin puolin ilmiliekeissä, leimuten valtoimenaan sekä jäänsinisissä että tulisissa kelta-oransseissa liekeissä. Miehellä on oikeassa kädessään sauva, jonka alapäässä on kahdeksikkoa muistuttava symboli, ja yläpäässä on puolestaan ylöspäin osoittava, hieman tulen liekkiä muistuttava kärki. Vasemmassa kädessään mieshahmo pitelee ruskeanahkaista vyötä, jotka vaikuttavat olevan joko yhden tai kahden hevosen ohjakset. Miehellä on leimuavan kellan-oranssit hiukset, joissa on kaksi päähaaraa molemmilla puolilla päätä. Myös hänen kasvonsa ovat kirkkaankeltaiset ja kultaiset. Hänen silmänsä ovat leimuavanpunaiset, ja hänen tummat kulmakarvat vain korostavat hänen hypnoottista katsettaan. Miehellä on päässään viisisakarainen kultainen kruunu, jonka sakaroissa näkyy yksi vihreä jalokivi jokaista sakaraa kohden. Otsanauhassa miehellä on myös kahdeksan kirkkaanvihreää jalokiveä.

Ylävartalonsa peitteenä vaunujen ajurilla on kultainen rintapanssari tai haarniska, jossa on hopeinen kaulanauha. Panssarin keskellä on koko rinnan peittävä iso sini-keltainen yin-yang -symboli. Käsissään hänellä on rannesuojat; oikeassa kädessään rannesuoja on kultainen, kun taas vasemmassa kädessä rannesuoja on hopeinen. Sama värien ja materiaalien komplementaarisuus toistuu hänen hartiapanssareissaan, joissa molemmissa näkyy kuunsirpit. Sirppien lisäksi hänellä on hartioissaan lisäpanssareita, joissa erottuu sekä surumieliset että iloiset kasvot. Lisäpanssareiden ja kasvojen materiaalit ovat päinvastaiset rannesuojien ja kuunsirppien materiaaleihin, ikään kuin korostaakseen vastakohtien keskinäistä ykseyttä. Aluspaitana miehellä on tummansininen pitkä paita, joka peittää hänen koko yläruumiinsa.

Vaunut, joilla mieshahmo kulkee, ovat vankkaa tekoa. Näyttää kuin ne olisi tehty graniitista tai kivestä. Ne eivät ole kuitenkaan niin raskatekoiset, etteikö miehen pitelemät kaksi hevosta jaksaisi vetää niitä kuvan osoittamaa hurjaa vauhtia eteenpäin. Vaunun molempien renkaiden alta leimuaa todellakin liekit kuin korostaakseen vaunujen vauhtia. Vaunujen etuosa on rakennettu eräänlaisesta suuresta kilvestä, jossa näkyy kuninkaallisia symboleja ja kirjoituksia. Kilven yläosassa on kuvattu sininen ylöspäin osoittava viisikanta, jonka keskellä näkyy piste. Viisikannan molemmin puolin on komeat kultaiset siivet. Kilpi on muuten tuntematonta valkoista materiaalia, mutta kilven alaosa on puolestaan kultainen. Kultaisen osan keskellä on sininen ympyrä, jonka keskellä näkyy joissakin muissakin korteissa näkyvä sinetti, jossa on ristin keskeltä erottamat molemminsuuntaiset kolmiot. Keskellä oleva risti on väristykseltään sininen, ylöspäin osoittava kolmio on puolestaan kelta-oranssi, samoin kuin kolmion keskellä oleva pistekin. Kolmion sisusta on väritykseltään turkoosi. Alaspäin osoittava kolmio ja kolmion keskellä oleva piste on väritykseltään sini-turkoosi. Kolmion sisusta on puolestaan kirkkaan keltainen.

Maasto jossa vaunut ajureineen kulkee, on suhteellisen tasainen vehreä ruohokenttä. Vaunut vaikuttavat olevan ratsastamassa hurjaa vauhtia poispäin kaupungista, aivan kuin ne olisivat matkalla sotakentän eturintamalle. Voi tietysti myös olla, että ne yksinkertaisesti pyrkivät poispäin kaupungista niin kovaa vauhtia kuin vain mahdollista.

Katsoessamme tarkemmin näyttäisi siltä, että kuvan oikeassa laidassa näkyvän kaupungin muurien takana riehuu tulipalo. Onkohan vaunujen ajaja pakenemassa kaupungista, jossa hän on juuri sotinut, vai onko hän hyökkäämässä kaupunkia kohtaan iskeneitä vihollisia kohtaan? Kaikki vaihtoehdot ovat mahdollisia, eivätkä sulje välttämättä toisiaan pois. Muistakaamme ATU V:n lainaus miehestä, joka lähti etsimään valtakuntaa, toisin sanoen maailmallisten asioiden parista poistumista, sielun tietoisuuden etsimistä persoonallisten harhojen sijaan. Vaununajajan takana taivaalla loistaa todella suuri aurinko, joka on sisustastaan tummanvioletin värinen, sisäreunoiltaan musta, ja ulkoreunoiltaan hehkuvan punainen, muuttuen hiljalleen kellertäväksi loimuksi. Taustalta sieltä täältä hieman erottuva taivas näyttäisi olevan ylöspäin mennessään vaaleanvioletti ja kaupungin yllä sininen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: