Tarot – Tutkimusmatka Itseen: AVAIN VI – RAKASTAVAISET

Suurten Jumalten Oraakkeli (Oracle of the Mighty Gods)

17. polku, Tipherethistä Binahiin

17. polku on järjestävä älykkyys, mikä suo Uskon Oikeamielisille, ja minkä avulla he tulevat varustetuiksi Pyhällä Hengellä, ja sitä kutsutaan Erinomaisuuden Perustaksi korkeammissa asioissa.”

Kirjain: Zain

Merkitys: Miekka

Lukuarvo: 7

Sävel: D

Elementti: Ilma

Sefira: Binah

Chakra: Anahata

Riimu: Gebo, Mannaz

Astrologia: Kaksoset

Alkemia: Merkurius

Henki / Enkeli:

Värit: Oranssi, keltainen, vaaleanpunainen, lila

Viikonpäivä: Keskiviikko, Sunnuntai

Tuoksu: persikka

Kasvit: ruusu, lilja, orvokki

Vaihtoehtoisia nimiä: Kaksoset, Parivaljakko, Avioliitto

Elämänalue: Rakkaus, parisuhde, henkisyys

Symbolit: rengas (sormus), lingam & yoni, yin & yang

Arkkityyppi, Jumal-hahmo tai Jumalatar: Shiva-Shakti

Motto: ”Rakkaus voittaa kaiken.”

Positiiviset merkityssisällöt: ymmärrys, myötätunto, rakkaus, erotiikka, ykseyden tunto

Negatiiviset merkityssisällöt: julmuus, väärinkäsitys, kommunikaation puute, liiallinen miehisyys / naisellisuus

Kuvaus: Kortin kuva avaa näkymän avaraan ja laajaan maisemaan, missä näkyy runsaasti erilaisia toisiinsa liittyviä tapahtumia. Aloitettakoon tällä kertaa yleismaiseman kuvauksesta. Ylhäällä ja keskellä taivaalla loistaa suuri musta aurinko, josta on näkyvissä vain n. alin kolmannes. Aurinko loistaa 12 säteellään kelta-oranssia valoa kaikkialle ympärilleen. Taustalla kaukana näemme keskellä suuren vuoren, joka kohoaa selvästi muiden saman vuorijonon huippujen ylle, mitkä puolestaan peittävät horisontin ja taivaanrannan koko kuvan alueelta. Vuorenlaki kohoaa kuvan keskellä olevan suuren kultaisen renkaan aivan yläosaan, ja se vaikuttaisi jakavan myös taivaan värit kohotessaan keltaiseen ja vaaleanviolettiin. Etualalla näkyvä maasto on joka puolelta tasaisen vihreää nurmea. Taivas on oikealla puolella kuvaa vaaleanvioletin ja hieman vaaleanpunaisen sävyinen, vasemmalla taivaan väriloisto on melkeinpä korostuneen kellertävän oranssi ja kullanhohtoinen. Sama värivaihtelu toistuu renkaan sisällä päinvastaisena, yllä mainitun vuorenhuipun jakaessa värit kahtia noustessaan kohti lakipistettä. Aivan vuoren vieressä, vasemmalla puolella taivasta, loistaa kultainen aurinko, kun taas oikealla puolella taivasta loistaa hopeinen kuunsirppi. Ylhäälle noustessaan taivas loistaa kellertävän oranssina.

Kuvan aivan vasemmassa alalaidassa näkyy puun juuria. Itse puuta ei näy juurikaan, mutta kuvan vasemmalta laidalta nousee taivaalle kolme pääoksaa, mitkä vuorostaan haarautuvat kaikki kahtia jossain kohtaa. Alimmalla oksalla näkyy pienen matkaa viherkeltaisen käärmeen häntää. Käärmeen ylöspäin kiemurteleva matka jatkuu keskimmäisellä oksalla, mistä se taas laskeutuu hieman alaspäin ja muodostaa punaisella kielellään silmukan vasemmassa laidassa seisovan naisen pään vierelle. Kuvan oikeassa laidassa reunalta taivaalle kohoaa yhteensä viisi mystillisen näköisen kasvin oksaa, jotka haarautuvat sinne tänne noustessaan sivulle ja ylöspäin. Oksanhaaroja on yhteensä 12 kappaletta, ja niiden jokaisen päässä loistaa kirkkaasti kuin jalokivistä muodostunut, tulta leimuava upea kukka.

Kuvan vasemman laidan nuori nainen on alaston ja luonnollisesti muodostunut. Hän on iholtaan suurimmaksi osaksi hopeanvärinen, ja myös hänen hiuksensa ovat hopeiset. Hänen kasvonsa ja kaulansa ovat kuitenkin kultaiset ja niistä on toinen puoli varjostunut; näyttää hieman kuin mustan auringon loiste loisi hänen kasvoilleen varjon valon sijaan. Naisella on ystävällisen inhimilliset kasvonmuodot, ja hän hymyilee vienosti katsoessaan hieman oikealle yläviistoon kohti taivasta. Vasemmalla kädellään hän pitää kiinni kuvan keskellä olevasta renkaasta, oikeaa kättään hän sen sijaan ojentaa kämmen avoimena hieman sivulle päin.

Oikeassa laidassa näemme hänen vastineensa, klassiset muodot omaavan mustahiuksisen nuoren miehen, joka on myös naisen tavoin alasti. Mies pitää oikealla kädellään kiinni kuvan keskellä olevasta kultaisesta renkaasta, vasemmalla kädellään hänkin osoittaa kämmen avoimena kohti maata. Näyttäisikin olevan niin, että mies ja nainen itse asiassa pitelevät kultaista rengasta yhdessä paikoillaan. Miehen kasvot ja kaula ovat – komplementtina naiselle – puolestaan hopeiset, ja hänenkin kasvoistaan on toinen puoli varjostunut. Hän vaikuttaisi katselevan sekä vasemman laidan naista, mutta voi olla että hän seuraa myös kuvan alalaidassa meneillään olevaa tapahtumaa.

Keskellä alhaalla, mihin hopeakasvoinen mies osittain katsoo, näyttäisi olevan meneillään eräänlainen rituaalinen yhdyntä, johon osallistuu suuren kultaisen ja jalokiviä täynnä olevan kruunun omaava kuninkaallinen mieshahmo sekä tulipunaiset pitkät hiukset omaava, vartaloltaan violetinvärinen nainen. Miehellä on kirkkaankeltaiset kasvot ja silmät kiinni, aivan kuin hän olisi tiiviin mietiskelyn syvyyksissä. Hän osoittaa oikean kätensä etusormella suoraan ylöspäin. Vasemmassa kädessään hän pitelee jonkinlaista rituaalikelloa, missä on sekä ylhäällä että alhaalla eri osista muodostuvat ylösäin ja alaspäin osoittavat kolmiot. Mies vaikuttaa helistävän esinettä samalla, kun hän yhtyy naiseensa ekstaattinen ja kuitenkin samanaikaisesti myhäilevän rauhaisa ilme kasvoillaan. Miehellä on oikean käden olkavarressaan eräänlainen helminauha, jalassaan tummansiniset pussihousut. Hartioidensa ympärille hän on kietounut vaaleansinisen huivin, mutta muuten hänen koko yläruumiinsa on paljas ja väriltään kirkkaankeltainen. Myös hänen jalkansa ovat paljaat. Nainen on kokonaan alasti, ja hänen jalkansa ovat kietoutuneet tiiviisti miehen ympärille. Hänen takapuolensa muodostaa aivan kuin ylösalaisen violetin sydämen. Nainen suutelee miestä hymyillen vienosti, miehen hymyillessä omaa mystillistä hymyään.

Kuvan keskellä oleva kultainen rengas on linkittynyt sen yläpuolella olevan, samankokoisen hopeisen renkaan kanssa kuin liittoon, ja ne risteävät toisiaan aivan kuvan keskellä. Ylemmän renkaan keskelle muodostuu vaakatasossa oleva sini-punainen yin-yang -symboli, joiden komplementaaristen pikkuympyröiden keskellä on kaksi symbolia. Myös keskenään risteävien renkaiden väliin muodostuu aivan kuin silmä, jonka keskellä on rengas, jossa näkyy kolmas symboli. Yhdessä nämä symbolit ovat kolme alkemiallista symbolia: Silmän keskellä oleva symboli on Merkuriuksen alkemiallinen merkki, joka loistaa ympärilleen vaalean-violetteja valonsäteitä. Punaisen yin-yhdeksikön keskellä olevassa sinisessä ympyrässä on suolan alkemiallinen merkki, ja sinisen yang-yhdeksikön keskellä olevassa punaisessa ympyrässä on puolestaan rikin alkemiallinen merkki.

Renkaiden yläpuolella, aivan kuvan yläosassa, mustan auringon alla, ja osaksi sen edessä, on suuri enkelihahmo. Enkeli vaikuttaa miespuoliselta. Hahmon kasvot ovat kirkkaankeltaiset, ja se katsoo suoraan eteenpäin tiivis katse keltaisena hohtavissa silmissään. Enkelinhahmon otsalla loistaa keltainen jalokivi, josta puolestaan kohoaa vaaleanvioletit liekit kohti taivasta. Hänellä on kuin kultaisista puunlehdistä tehdyt hiukset, joissa on yhteensä 12 terälehteä. Lehdet punertavat reunoiltaan tulisesti, keskustan ollessa kullankeltaiset. Enkelin suusta syöksyy esiin alaspäin osoittava miekanterä, joka liekehtii. Miekan ympärillä leimuavia liekinjuovia on yhteensä 21 kappaletta. Hahmolla on päällään vaaleanvioletti kaapu, joka kiertyy selän takana rullalle kuin kirjakäärö. Hän pitelee avoimia käsiään sivuillaan, ja niiden takana hahmolla on pääosin valkoiset, reunoiltaan siniset siivet, joissa on yhteensä 11 siiven reunaa näkyvillä.

Ylhäällä ammottava musta aurinko voitaneen tulkita useammalla kuin yhdellä tavalla, mutta jos nyt lähestyn asiaa Elämän Puun symboliikan kautta, niin kyllähän se tuo mieleen Binahin, kun Binah on Kaldealaisten Kätketty Jumala STVR, ja eräällä tapaa Aurinko Auringon takana. Laajemmin tarkasteltuna se toki voisi olla myös ”Musta Pää”. Apokalyptisen Logoksen suusta työntyy miekka. Tämä Binahin ja Tiferethin yhdistävä polku vastaa Kirjainta ”Zain” joka on miekka (sekä myöskin keihäs). Miekan kaksi terää on oikeastaan paras mahdollinen tapa ilmaista kortissa vaikuttava kaksosten teema. Tästä tulee mieleen myös Ma Kalin ”Sword of non-dual wisdom”. Binahin ja Kalin välinen yhteys on selvä, ja on ehkä huomion arvoista, että Kali kirjoitettuna heprealaisittain antaa lukuarvoksi 61, joka on sama kuin nimellä ”AIN”. Tämä viimeinen seikka palauttaa mieleen jo edellä mainitun Mustan Pään (luomattomuuden). Miekka voi tuoda mieleen myös ajatuksen miekan terällä tai partakoneen terällä kävelemisestä, jota matka Tiferetistä Binahiin mitä suurimassa määrin on.

Erikseen on mainitta vasemmassa kulmassa kiemurteleva käärme, joka tuo mieleen Elämän Puun vasemman pilarin sefiroiden sarjan 3,5,8 – eli toisin sanoen 358, joka on tunnetusti se Käärmeen ja Messiaan luku. Yhtenä selkeytyksenä muihin melko ilmeisiin symboleihin halusin naisen ja miehen melko epätavallisella värityksellä kuvata aurinko/kuu -symboliikan ohella mm. sitä, kuinka tavallinen mies on normaalisti näennäisestä aktiivisuudestaan huolimatta seksuaalisen intohimon suhteen passiivinen (miehen hopeinen pää suhteessa naisen hopeiseen kehoon). Naisen ”väärällä puolella” oleva kasvojen varjostus kuvaa mm. tajunnan ja psyyken potentiaalisesti vaarallista yöpuolta; ikään kuin tuo yläosan musta aurinko aiheuttaisikin varjostuksen normaalin fyysisen auringon valaistuksen suhteen. Ja tämä symbolihan on mahdollista ymmärtää (ainakin) kahdella tavalla. Miekan ympärillä on 21 liekkiä; Logoksen pään moleemin puolin 6 liekkiä, eli yhteensä 12, ja keskellä kolmastoista purppuraliekki; Samoin mustan auringon ympärillä näkyviä liekkejä oli laskujeni mukaan 12; ja syleilevän parin päästä lähtee 7 sädettä. Sattumaako…?

Tavallaan tuo oksa, jonka tunnistaminen lehdettömäksi paljastaa että kyse on juuri lehtipuusta, on kuitenkin vehreänä, sillä vihreän käärmeen ja vihreiden lehtien välille syntyy luonnostaan assosiaatio. Mahdollisia tulkintoja on lukuisia. Tässähän voitaisiin tavallan nähdä kasvin kehittyminen eläimeksi. Tai että lehdet, sen sijaan että tippuvat punaruskeina alas, nousevatkin nyt vihreytensä pitäen ylös käärmeen muodossa. Ehkä tuo punaruskeus tai punaisuus on sisäistetty, eli siirtynyt käärmeen kieleksi. Onhan punainen kieli varsin huomiotaherättävä kun kyseessä on käärme, vaikka sitä ei punakielinen ihminen tule heti ajatelleeksi. Vihreän ja punaisen värin yhteinen symboliikka on tietenkin paljon puhuva. On myös sanottava että puuhun kietoutunut käärme tuo mieleen Seth mongrammin (ST), vaikka puu tai käärme ei aivan täsmällisesti muistuttaisikaan kirjaimia T ja S. Ja niinkuin Enoch on heprealaisten Hermes (muslimien Idris), niin Seth on vastaavasti Agathodaimon. Mutta, ottaen edelleen huomioon lehtipuiden symboliikan, tässä voisi olla jonkinlainen viitaus Venuksen voiman sublimaatioon. Ja tämä olisi hyvin sopiva teema, jos kuvassa voidaan nähdä myös Binah, jota kohden käärme yrittää oksaansa pitkin nousta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: