Tarot – Tutkimusmatka Itseen: AVAIN 0 – HOUKKA

Eetterin Henki (Spirit of Aether)

11. polku, Chokmahista Ketheriin

11. polku on Säkenöivä Älykkyys, koska se on sen verhon olemus, mikä asetetaan lähelle kyvyn järjestystä, ja tämä on sille annettu erityinen arvokkuus, jotta se voisi kyetä seisomaan kaiken Alkusyyn Kasvojen edessä.”

Voima, jota oppilaan on tavoiteltava on oltava sellaista, että se tekee hänet maailman silmissä täydeksi nollaksi.”

  • Valoa Tielle

Mestarin tulee aina osata olla houkka ja aloittelija.”

  • George Leonard

Nerouden leimallinen merkki on sen täydellinen hyödyttömyys.”

  • Arthur Schopenhauer

Kirjain: Aleph

Merkitys: Härkä

Lukuarvo: 1

Sävel: E

Elementti: Ilma

Sefira: Chokhmah

Chakra: Ajna

Riimu: Othala

Astrologia: Uranus

Alkemia: Merkurius, Kulta

Henki / Enkeli:

Värit: Keltainen, sininen, vihreä, valkoinen, ruskea, violetti

Viikonpäivä: Keskiviikko, Sunnuntai

Tuoksu: Kaneli

Kasvit: Piparminttu, Gingseng

Vaihtoehtoisia nimiä: Narri, Haihattelija, Jonglööri

Elämänalue: Matkustaminen, arki, työ, elämäntehtävä

Symbolit: Kukka, Kotka, Härkä, Aura, Sulka, Koira

Arkkityyppi, Jumal-hahmo tai Jumalatar: Audhumbla

Motto: ”Kaikki virtaa.”

Positiiviset merkityssisällöt: Uuden elämänvaiheen aloittaminen, viattomuus, nöyryys, konstailemattomuus, teeskentelemättömyys, välittömyys

Negatiiviset merkityssisällöt: Lukkiutunut elämäntilanne, teeskentely, valheellisuus, näyttämisen halu, persoonallisuuden ylikorostaminen, kunnianhimo

Kuvaus: Tässä kuvassa silmiemme eteen avautuu laaja vuoristomaisema ja siellä yksinään kulkeva hahmo. Hahmosta ei voi varmuudella sanoa onko hän mies vai nainen – hän vaikuttaa olevan molempia eikä kuitenkaan kumpaakaan. Hahmo istuu ison myskihärän tai jakin selässä, jota hän käyttää ratsunaan. Ratsastaminen näyttää hyvin vaivattomalta, sillä hänellä ei ole minkäänlaisia valjaksia eikä hän pidä mistään kiinni, vaikka onkin epätavallisen ratsunsa kanssa selvästikin hyvin korkealla vuoristossa. Kaiken lisäksi hän vaikuttaisi olevan vielä kallionkielekkeellä, mistä on pitkä pudotus vuoristokuljuun ja kaukana alhaalla välkehtivään vesistöön. Hahmo näyttää hyvin keskittyneeltä, mutta samalla hän vaikuttaa olevan kuitenkin ihmeen rentoutunut. Hänen hiuksensa ovat kellertävän oranssit, punaiset ja kultaiset, ja ne loistavat tulisesti 12-säteisen auringon tapaan ympäristöön. Pari hiuskiehkuraa on myös kiehkuralla hänen otsallaan. Hahmon kasvot ovat väriltään kirkkaankeltaiset, ja hänen päänsä ympärillä on kuin tummanvioletin värinen aura, joka muuttuu laajentuessaan keltaiseksi haloksi. Hänellä on kasvoillaan pienen hymynkareen kaltainen virne, mutta samalla hän vaikuttaa olevan kuitenkin varsin vakava & vaikuttavakin hahmo.

Koska hahmon ei näemmä tarvitse pitää lainkaan kiinni ratsustaan, ovat hänen molemmat kätensä vapaana, ja hän piteleekin niitä sivuillaan. Käsissään hän pitelee epätavallisen näköisiä asioita: oikeassa kädessään hänellä on köysistä, jouhista tai hiuksista punottu kahdeksikon muotoinen esine, jota hän pitelee joka toisen sormensa välissä ja roikuttaa avoimesta kämmenestään. Vasemmassa kädessään hänellä on puolestaan sininen kukka, joka näyttäisi olevan ruusu – ehkä alppiruusu? Hänellä on pitkä matkasauvalta vaikuttava esine, joka lepää poikittain hänen sylissään ja jalkojensa päällä. Sauvan päät ovat terävät, ja sen oikeassa päätyyn on kiinnitetty iso ruskea nahkainen matkalaukku. Matkalaukussa on keskellä suhteellisen iso silmää symboloiva koriste. Sauvan vasemmassa päädyssä on puolestaan värikäs sulka, jonka kuviointi muistuttaa sekin hieman silmää – kyse vaikuttaisi olevan riikinkukon sulasta.

Hahmolla on jalassaan kirkkaansiniset housut ja tummanvihreät kangaskengät. Päällään hänellä on kirkkaan vihertävä ja turkoosi matkustajan kaapu, jossa on kultainen kaula-aukko. Tämän alla hänellä on vitivalkoinen pitkähihainen aluspaita, joka näkyy sekä kaula-aukosta että kaavun alta ojentuvista käsivarsista. Kaapu on kirjailtu ja koristeltu erilaisin symbolein. Kaavussa näyttäisi olevan ainakin oikeassa rintapielessä aurinkoa symboloiva koriste ja vasemmassa kuunsirppi. Keskellä rintaa on kolmisakarainen tulisen oranssi liekki, jossa on musta piste keskellä. Kaavussa näkyy siellä täällä kahdeksanpuolaisia, ympyrän muotoisia koristeita, joita on yhteensä 10 kappaletta. Ratsu, jolla hahmo istuu, on jotakin harvinaista rotua oleva vuoristohärkä. Härkä on harmaanruskea, pitkäkarvainen, erittäin kookas, ja sillä on otsalta lähtevät, pään muotoja myötäilevät kiemurtelevat sarvet. Härkä tuijottaa hyvin tiiviisti eteenpäin. Otsan keskellä sillä näyttäisi olevan pystyasentoinen kolmas silmä, joka on hieman erilainen kuin oikea ja vasen silmä, ja se loistaa lisäksi kirkkaankeltaista valoa. Härällä on turvassaan Aleph -kirjainta muistuttava kuvio.

Maiseman vasemmassa laidassa (edestäpäin katsoen), toisella kallionkielekkeellä ratsastajaan ja härkään nähden näyttäisi olevan puna-musta-valkoinen sammakko, joka katselee hieman ratsastajan suuntaan. Takana samaisella kalliolla istuu ruskea koira, joka vaikuttaisi olevan kippurahäntäinen pystykorva. Maasto itsessään näyttää olevan näillä korkeuksilla melko karua, eikä oikeastaan missään näy mitään viherkasvustoa. Kaukana taivaanrannassa kohoaa komeat ja korkeat sinivalkoiset jäävuoret, ja alhaalla laaksossa, mihin vuoretkin laskevat, vaikuttaisi olevan jonkinlainen vesistö. Kirkkaankeltaisella taivaalla näkyy tämän lisäksi iso kotkanpäätä kuvaava hahmo. Kotka katselee parhaillaan oikealle hyvin tuimanoloinen katse silmissään. Samalla sillä on kuitenkin myös viekkaan näköinen pieni virne suupielessään, aivan kuin se seuraisi jotain kauempana meneillään olevaa tiivistä tarkkailua vaativaa mielenkiintoista tapahtumaa.

AVAIN 0 – HOUKKA sijaitsee kabbalistisessa elämänpuussa 11. polulla, joka kulkee oikeanpuoleisen armon pilarin Chokmahista kohti keskipilarin huippua Ketheriä. Tässä olemme siis matkaamassa – kuten oheinen kuvakin osoittaa – hyvin korkeassa hengellis-älyllisessä maailmassa, vaeltamassa syvällä henkisen kolminaisuuden mysteereissä. Kuten 32 Viisauden Polun kommentaari kertoo, kyseinen polku kulkee säkenöivän älyn alaisuudessa, ja se valmistaa sielua Jumaluuden ydinolemuksen suoraan kohtaamiseen. Tällainen kohtaaminen ei ole tietoisuudelle ja sielulle mahdollista millään muulla tavalla kuin metafyysisten ja abstraktien ulottuvuuksien syvyyksissä. Houkka-kortin heprean kielen kirjainvastaavuus on Aleph. Alephin lukuarvo on 1, ja se merkitsee härkää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: