Valknutrin Emanaatioita – Perjantain Hymni

Ihmisyyden Luojien Laulu

Freya, sinä olet kissavaljakoilla taivaiden poikki ratsastava rakkauden lähettiläs, Kansanvainioiden korkeassa salissa istuva ihmisten siunaus, viljavien niittyjen vehreys, Kuningatar Korkean kartanosta ja Sessrymnirin koivukujien viileä lempeys, suloinen suojelija seitsemäisten tähtisikermästä ja kaikkeuden lempeä kasvatti.

Berkano, berkano, berkano,
sinä olet lempeä koivu-jumalatar, kiihkeän kuumotuksen kullankeltainen aura, mahtajien manan voima, sinivalko-kaapuisten suojelija, nelinäisyyden ympyröijä, ymmärryksen ja tiedon tuoja, ihmismielen mittaaja, koko kansan kasvattaja.

Piteä sinun pitävi pää tarkka, tanea mieli, aina ankara ajatus,
ymmärrys yhentasainen, iltasella silmät virkut, valkeata vaalimahan,
aamusella korvat tarkat, kukon ääntä kuulemahan.
 *

Pohjan neito, sielulintu, sinä olet kaunis katseltavaksi ja hankala jahdattavaksi, manalla marjastettava viisikantainen voima, kauneudella käsitettävä korkeamman minuuden katsanto, alkemiallisen vihkimyksen häähuntu, kirkkaasti loistava aamunkoiton tähti, kultakehrän ympäröimä neito ja sinimustan yötaivaan ikivihertävä äiti.

Himinbjörg ero in áttu, en þar Heimdall, kveða valda véum;
þar vörðr goða drekkr í væru ranni glaðr góða mjöð.
 **

Mannaz, mannaz, mannaz, Heimdallr, Yhdeksän Äidin poika ja kaikkien maailmoiden ymmärtäjä, sinä olet sateenkaarisillalla seisova valonkantajien vartija, titaanien tuska ja lukinverkon aukikierittäjä, ihmiskunnan kantaisä, ensimmäinen pyhä kuningas, jumalista valkoisin, valon voimien väet ja vallat, kultaisin kirjaimin kirkastettuun kirjokanteleeseen kirjailtu ihmisyyden uskonto.

Totisesti, totisesti, totisesti.

[Kalevala, 23. runo, morsiamen opastus] *

[Himinbjörg on kahdeksas, siellä Heimdallin sanotaan hallitsevan pyhien temppeleitä: siellä jumalten vartija, rauhaisassa kodissaan, ryystää iloisena hyvää simaansa. – Grímnismál, 13.] **

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: