Tarot – Tutkimusmatka Itseen: Neljä Tiedon Lajia

Oppinut kabbalisti ja tiedemies Tri Michael Laitman kertoo kirjassaan Kabbalan Valo, että kabbalan mukaan ihmisellä on mahdollisuus omaksua neljä eri tiedon lajia, jotka ovat seuraavat:

  1. Luominen

Ensimmäinen tiedon laji käsittelee luomakunnan ja maailmojen kehittymisen tutkimista ymmärryksen avulla. Tähän kuuluu mm. involuution ja evoluution kierroskaudet, sekä henkisen ja aineellisen maailman välisten vuorovaikutussuhteiden tutkiminen.

  1. Toiminnallisuus

Toinen tiedon laji käsittelee mm. ihmisluonnon tutkimista, ihmisolennon ja tämän henkisen maailmansa välisen yhteyden tutkimusta. Tähän kuuluu myös syntymän ja kuoleman kysymykset. Toinen tiedon laji on ns. käytännöllistä kabbalaa, johon Tarot -kortit ja -järjestelmäkin kuuluu hyvin olennaisena osana.

  1. Sielujen Vaiheet

Kolmas tiedon laji tai vaihe käsittelee sielujen olemusta ja vaiheita, kuten nimikin kertoo. Sitä voisi kuvata myös sielun luonteen ja ominaisuuksien tutkimuksen alueeksi.

  1. Opastus

Neljäs tiedon laji on maailmamme ja luonnon tutkiminen, sen sekä eloton että elävä osa lukuunottamatta ihmistä. Tähän kuuluu myöskin korkeampien olemassaolon tasojen ja olemusten ohjaavien vaikutusten tutkiminen – näihin tutkimusalueisiinkuuluu siis mm. Luonto, Aika ja Tila. Mikä ajaa olemassaoloa ja ihmistä eteenpäin, mikä on kaiken lähde jne.?

KAKSI TIETÄ

Laitman kertoo myös, että ihminen voi kulkea kahta tietä kohti ymmärrystä: 1) Kabbalan tietä, tai 2) Kärsimyksen tietä. Näiden eron voisi sanoa olevan niiden intentionaalisuudessa ja tietoisuuden herännäisyyden asteessa. Ensinmainitulla, Kabbalan tiellä, ihminen työskentelee tietoisesti alemmasta itsekkyydestään vapautuakseen, kun taas toisella tiellä ihminen on aluksi tietämättömyyden sokeuttama, kunnes yht’äkkiä herää tajuamaan tilansa koko surkeudessaan, menettää hetkellisesti elämänilonsa ja aiempien asioiden tuoman onnellisuuden tunteen, ja alkaa tämän jälkeen kulkea pitkin Kärsimyksen tietä.

Näitä voisi olla mielenkiintoista verrata mm. buddhalaisiin oppeihin minkään pysymättömyydestä ja kärsimyksen alkuperän ymmärtämisen tuomasta vapautuksen tunteesta, olemassaolon janoamisen loppumisesta seuraavasta valaistumisesta ja vapahtumisesta.

Voimmekin huomata, että ’Kabbalan tie’ on olennaisilta osiltaan ja ytimeltään verrattavissa traditionaalisiin joogan ja meditaation oppeihin, ja pyrkimykseen kohti initiaatiota, vihkimystä kosmisiin mysteereihin ja jumalalliseen tietoon, sekä sitä seuraavaan vapautumiseen. Kärsimyksen tietä voitaisiin hyvin verrata mm. sielun pimeänä yönä tunnettuun uskonnollis-psykologiseen mielentilaan. Yksi tulkinta voisi olla myös verrata Kärsimyksen tietä ”vanhaan liittoon”, mikä on kulkenut karman ja Saturnus-Saatanan, oikeudenmukaisuuden ja älyn alaisuudessa. Tässä tulkinnassa Kabbalan Tie edustaisi näin ollen ”uutta liittoa” kaikkine vastaavuuksineen.

Kaikkea tätä voidaan tutkia erittäin syvällisesti Tarotin avulla, ja saada apua sekä henkilökohtaiseen henkiseen työhön, oman elämäntilanteen ja vaiheen ymmärtämiseen, kuin myös käytännön elämään ja vaikkapa ammatinhoitoon – melkeinpä mihin hyvänsä siis, jos on viisaita uskominen – vain mielikuvituksemme ja ymmärryksemme asettaa meille kulloisetkin rajat, mihin Tarotia voimme soveltaa. Onhan kaikki asiat kuitenkin elämässä toisiinsa liitoksissa, ja jokin osa-alue voi avata ymmärrykselle myös paljon muista asioista.

Kun ymmärrämme Tarotin 22 kortin kuvaavan kosmisia mysteerejä ja salaisuuksia kuvallisten vertauskuvien ja symbolien hahmossa, ne avautuvat meille suoranaisina avaimina sielujemme ja maailmankakkeuden salaisuuksien lukkoihin. Kyse ei siis ole mistään alkeellisista pelikorteista. Siinä mielessä kyse on alkeista, että kyse on todellakin luomisen alkukirjaimista ja -sanoista, emanaation virran kaivertamien uomien varrelta löytyvistä salaisuuksista ja jumalallisesta tiedosta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: