Valknutrin Emanaatioita – Yhdeksän Maailmaa

Muinais-germaaninen maailmankuva, mikä meille on periytynyt Eddasta, on yhdeksänulotteiseen malliin pohjautuva. Maailmankaikkeuden tasapainoituttua alkukaaoksen tilasta vakaaseen tilaan, jakautui multiversumi yhdeksään eri tasoon, jotka kuvaavat sekä ihmisen sisäisen mikrokosmoksen että objektiivisen maailmankaikkeuden – makrokosmoksen – eri tiloja, ja joita kansoittavat mitä mielikuvituksellisemmat mytologiset olennot; kuitenkin, jos pääsemme yli näiden mytologisten hahmojen näennäisestä naiiviudesta, voimme havaita niiden vastaavan erilaisia tietoisuudentiloja ja ihmisen kokoonpanon eri ulottuvuuksia.

Yggdrasil -maailmanpuu on mytologinen malli, joka kuvaa niin mikrokosmoksta kuin makrokosmostakin, niin sisäistä kuin ulkoistakin todellisuutta. Kuten aiemminkin mainittua, on näiden kahden maailman välillä olemassa vastaavuussuhde ja ”maaginen linkki”, jota kautta työskentely mikrokosmisella tasolla vaikuttaa makrokosmiseen tasoon ja vice versa. Yksi riimutyön tärkeimmistä tavoitteista onkin tämän vastaavuussuhteen perinpohjainen ymmärtäminen ja maagisen linkin aktivointi siten, että kommunikaatio eri maailmojen välillä mahdollistuu ja tulee tahdonvaraiseksi asiaksi.

Tässä käymme yhdeksän maailman mallin lyhyesti oheisen kaaviokuvan esittämänä ylhäältä alas, ja tämän jälkeen kaaviokuvan sivuilla olevat maailmat.

Kultainen: Asgard, Aasajumalten koti ja taso. Asgard symboloi korkeampaa tietoisuutta ja jumalallista, noeettista todellisuutta. Tätä tasoa vastaa riimu Ansuz.

Keltainen: Ljusalfheim, valohaltioiden ja keijukaisten koti ja taso. Ljusalfheim symboloi korkeampaa älyä. Tätä tasoa vastaa riimu Dagaz.

Ruskea: Midgardr, ihmisten koti ja maailma. Midgardr symboloi fyysistä todellisuutta ja luonnon ikuista kiertokulkua, ajan ikuista pyörää. Tätä tasoa vastaa riimu Jera.

Punainen: Svartalfheim, alinen maailma ja mustien haltioiden taso / koti. Svartalfheim symboloi universumin muodostavia, muodonantavia voimia. Tätä tasoa vastaa riimu Eihwaz.

Hopea: Helheim, kuolleiden maailma ja kuoleman taso, ja myös maailma, joka sisältää riimujen salaisuudet. Helheim ei ole mikään kidutuksen ja rangaistuksen maailma, vaan sen symboloi pikemminkin lepoa ja inertiaa – liikkumattomuutta. Tätä tasoa vastaa riimu Hagalaz.

Vihreä: Vanaheim, Vaanijumalten koti ja taso. Vanaheim symboloi orgaanista elämää ja hedelmällisyyttä, eroottisuutta ja esteettistä kauneutta. Tätä tasoa vastaa riimu Ingwaz.

Oranssi: Muspelheim, Tulen maailma ja taso. Muspelheim symboloi maailmankaikkeuden laajentuvia ja sähköisiä voimia, se on plasmaa ja puhdasta energiaa. Muspelheim on toinen maailmankaikkeuden äärimmäisistä polariteeteista, jonka kautta maailmankaikkeus ilmenee. Tätä tasoa vastaa riimu Sowilo / Sol.

Musta: Nifelheim, Jään (tai primordiaalisen Aineen ja Anti-aineen) maailma ja taso. Nifelheim symboloi maailmankaikkeuden supistuvia ja magneettisia voimia. Nifelheim on toinen maailmankaikkeuden äärimmäisistä polariteeteista, jonka kautta maailmankaikkeus ilmenee. Tätä tasoa vastaa riimu Isa.

Sininen: Jotunheim, jääjättiläisten maailma ja taso. Jotunheim symboloi kaaoksen ja välttämättömyyden voimia, mutta se edustaa myös viisautta ja tuhon kautta syntyvää uutta luomista. Tätä tasoa vastaa riimu Nauthiz.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: