Valknutrin Emanaatioita – Riimuympyrän Meditaatio

Tämä harjoitus on tarkoitettu asteittain eteneväksi initiatoriseksi harjoitukseksi, mikä integroidaan osaksi riimuympyrän läpikäymistä. Riimuympyrä-meditaatioharjoituksen ulottuvuudet ovat seuraavat: a) teurginen, b) jooginen, c) fyysis-psyykkinen ja d) seremoniallis-maaginen. Näiden eri ulottuvuuksien voidaan nähdä vastaavan neljää eri olemassaolon tilaa ja liittyvän toisiinsa. Nämä neljä eri olemassaolon tilaa ovat yksinkertaistettuna:

  1. Henkis-arkkityyppinen, puhtaiden platonisten ideoiden taso, aatmaa
  2. korkeampi älyllis-mentaalinen taso, buddhi-manas
  3. muodollisen älyllisten rakenteiden taso, kâma-manas
  4. astraalinen ja fyysis-eteerinen taso, kâma & linga sharira

a) ensimmäinen, teurginen ulottuvuus pyrkii meditaatioharjoituksen avulla kurottamaan kulloinkin mietiskellyn riimun itsensä perusolemukseen ja sen eri osapuoliin, kuin myöskin kuhunkin riimuun liitetyn jumalan tai jumalattaren olemuksen ymmärtämiseen

b) meditaatioharjoituksen jooginen osuus pyrkii osittain samaan tulokseen kuin harjoituksen ensimmäinen ulottuvuus, mutta tässä joogisessa ulottuvuudessa pyritään aivan erityisesti samaistumaan kulloisenkin jumalan tai jumalattaren kanssa tavalla, jota voidaan kutsua termillä ”jumalmuotojen omaksuminen” (”assumption of god-forms”)

c) harjoituksen fyysis-psyykkinen ulottuvuus koostuu kahden edellisen harjoituksen seurauksena ja kanssa toteutettavista psyko-fysiologisista harjoituksista, joita voidaan kutsua myös riimuhathajoogan nimellä. Tämän harjoitusulottuvuuden tavoitteena on fyysisen ja psyykkisen terveyden ohella myös kehon ja psyyken valmistaminen joko läheisemmässä tai kaukaisemmassa tulevaisuudessa ilmenevien vihkimyskoetusten kestämiselle; aito salatieteellinen vihkimys tuo mukanaan sellaisen voimapotentiaalin psyyken ja fysiikan tasolle, että valmistautumaton ihminen ei kykene kestämään sitä vaan hajoaa, mutta yhdessä terveellisen ruokavalion ja muiden terveellisten elintapojen kanssa tuloksia tämän ulottuvuuden suhteen on saavutettavissa suhteellisen nopeasti. On kuitenkin korostettava, että kyse on nimenomaan valmistavasta harjoituksesta.

Seremoniallis-maagisen ulottuvuuden tarkoituksena on yhdessä riimujen muun opiskelun ja sisäistämisen myötä muodostaa riimumysteereihin paneutuneen vitkin ja riimujen välille elävä maaginen linkki, jonka avulla ja kautta voidaan saada aikaan vaikutuksia sisäisessä (mikrokosmisessa, subjektiivisessa) ja ulkoisessa (makrokosmisessa, objektiivisessa) universumissa ja näiden välillä. Tämän ulottuvuuden harjoittamisessa on aivan erityisesti korostettava korkean etiikan merkitystä, jo riimumysteereihin paneutuvan henkilön itsensäkin kannalta, ulkoisesta maailmasta ja muista olennoista puhumattakaan.

Riimut ovat äärimmäisen voimakkaita symbolis-rituaalisia työvälineitä, joita voidaan käyttää niin rakentamisen ja hajottamisen, niin luomisen kuin tuhoamisenkin työhön, ja tällaisessa plastisen maailman rakenteiden muokkaamisessa ei voida riittävän paljon korostaa vastuun merkitystä, mikäli halutaan välttää hyvin ikävät sudenkuopat.

Tarvittava välineistö

Aivan absoluuttisesti riimuympyrän meditaatio ei vaadi muita välineistöjä kuin yksilön oman kehon, jonka on suotavaa olla jo lähtökohtaisesti hyvässä fyysisessä kunnossa ja terve harjoituksiin ryhdyttäessä.

Riimujen sisäistäminen ja niiden eri ulottuvuuksien ulkoaopettelu vie kuitenkin aikansa, minkä vuoksi teoksen mukana tuleva riimukorttipakka toimii harjoituksessa ensiluokkaisena apuvälineenä, jota on myös helppo kantaa mukanaan matkoilla tai vaelluksilla. Myös riimunapit, joko hankitut tai mieluiten itse tehdyt ja kaiverretut, ajavat hieman saman asian kuin kortit, joskin kortteihin on riimujen lisäksi ja ohella tehty myös muut kuhunkin riimuun liittyvät vastaavuudet sekä muinaiset riimugalderit että myöskin erityisesti tähän teokseen ja sen credoon liittyvät riimulaulut ja runot.

Harjoitus on suositeltavaa aloittaa Valknutr -meditaatiolla, joka kohdentaa sekä integroi yksilön mielen ja ruumiin soveltuvalla tavalla riimuympyrämeditaatioon, ja kutsuu myöskin Riimujen Isän ja ensimmäisen riimumestarin, Alvater Ódhinnin ja häntä edustavan, korkeamman Ódhinn-Vili-Ve -kolminaisuuden siunaamaan ja inspiroimaan mysteereihin paneutuvaa henkilöä.

Käyttämässämme ja suosimassamme Uthark -teoriassa riimuympyrän läpikäyminen aloitetaan Uruz -riimusta, ja tästä edetään eteenpäin riimu kerrallaan aina Fehu -riimuun saakka. On suositeltavaa, että riimuihin tutustutaan siinä järjestyksessä kuin ne ovat tässä teoksessa ilmaistut, ei minkän absoluuttisen oikeassaolemisemme nimissä, vaan käyttämämme järjestelmän sisäisen koherenssin valossa. Luonnollisesti yksilö saa myös muuttaa yksittäisten riimujen järjestystä halutessaan, mutta tähän on yleensä löydyttävä vähintään jokin hyvä subjektiivinen syy, ja mielellään myös jokin sopiva vastaavuus ulkoisesta maailmasta. Mielivaltaisesti riimujen järjestystä ei tule muuttaa, ja etenkin jokaisen aettirin aloittavan ja lopettavan riimun tulisi mielellään antaa olla paikoillaan. Kunkin aettirin sisällä järjestystä voidaan yleensä muuttaa jossain määrin, mutta tällöin on huomioitava niiden subjektiiviset ja objektiiviset vaikutukset koko riimurivistöön ja sen sisäisiin sykleihin, jotka eivät ole vähimmässäkään määrin merkityksettömiä.

Yksilön edetessä riimuympyrän läpikäymisessä ja laulaessa riimujen nimiä perätysten, on jokaisen perheen (aettir) alun ja lopun kohdalla hyvä pitää vähintään mentaalinen tauko ja kuvitella yhden kahdeksan riimun syklin loppuvan ja toisen alkavan; myös aivan konkreettista hengitystaukoa voidaan harkita, jolloin voidaan suorittaa uudemman kerran yksi Ódhinn-Vili-Ve -mantra ennen seuraavaan aettiriin siirtymistä. Henkilö voi myös halutessaan ja kyetessään muuttaa sävelasteikkoa tai laulutason korkeutta, äänenpainoa jne. kunkin aettirin kohdalla, ja laulaa tällä asteikolla yhden syklin ajan.

Yleensä riimuja on kuitenkin parasta lähestyä astetta subjektiivisemmin ja intuitiivisemmin, sillä vaikka niillä onkin objektiivinen perustansa ja merkityksensä, niin etenkin subjektiivisen universumin koherenssin valossa ja vuoksi yksilöllinen lähestymistapa on suositeltavaa – jokainen riimumysteerejä tutkiva ja riimumestariksi joskus halajava yksilö kaivertaa itse toivon mukaan konkreettisten riimujen lisäksi myös täysin oman polkunsa ensimmäisen riimumestarin esimerkkiä noudattaen, koska tällöin riimut muodostuvat subjektiivisen kartan lisäksi ja ohella maagisesti varatuiksi psyykkis-mentaalisiksi voimapisteiksi, joiden avulla Wyrdin verkkoa sekä Valknutria voidaan kutoa ja avata huomattavasti tehokkaammin kuin pelkästään dogmaattisten ohjeiden avulla olisi koskaan mahdollista.

Riimujen läpikäyminen on tässä mielessä elävä mysteeri ja mysteeriin sisälle astumisen aktiviinen prosessi, ei kuolleen kirjaimen oppikirjamaista seuraamista; aikaisemmin mysteerejä läpikäyneet henkilöt voivat toki olla suureksi avuksi, mutta hekin voivat kuitenkin korkeintaan osoittaa tiettyyn suuntaan. Riimumysteereihin paneutuvan henkilön, kuin myös kenen hyvänsä initiaatin, on ennen pitkää todistettava, että hän kykenee seisomaan omilla jaloillaan ja yksin; vaikka koko maailma hänen ympärillään vaikuttaisi luhistuvan kasaan ja hajoavan tyhjyyteen, on initiaatin kyettävä löytämään oman näennäisen subjektiivisen olemuksensa syvyyksistä se universaalin esoterismin kalliopohja, jolle kaikki pysyvä työ rakennetaan, ja oman mielensä uumenista se Mimirin kaivo ja elävän veden lähde, joka hänen tiedon, voiman- ja viisaudenjanonsa voi ainoana sammuttaa. Muuta keinoa ei ole.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: