Valknutrin Emanaatioita – Riimumagian Tavoitteet ja Mahdollisuudet

Tässä kappaleessa käsittelemme lyhyesti sitä, mikä on tämän teoksen esittämän riimumagian tavoitteet ja perimmäiset pyrkimykset. Mitä on magia? Onko se vain jonkinlaista hämärää toimintaa ja epämääräisiä rituaaleja, joiden avulla henkilö pyrkii milloin mihinkin tavoitteeseen ja minkä hyvänsä mielenoikun tyydyttämiseen? Tämä on valitettavasti varsin yleinen käsitys niin magian harrastelijoiden kuin myöskin suuren yleisön silmissä, mikäli heillä jonkinlaista käsitystä asiasta edes on, eikä naiivien new age -piirien esiintuomat näkemykset magiasta ole välttämättä avuksi tämän mielikuvan muuntamisessa.

Voiko magia, etenkin korkeammassa merkityksessään, olla kuitenkin jotain täysin muuta? Kuten esipuheessakin mainittua, tämän teoksen riimumagian perimmäinen tavoite on teurginen; henkinen kehitys, vihkimys riimujen mysteereihin ja riimujen perimmäisen ydinessenssin uuttaminen henkiseen kehitykseen johtavalla tiellä. Tähän työhön ryhtyvän on kerta kaikkiaan ymmärrettävä, että magian profanointi ja alistaminen maailmallisten pyrkimysten ja tavoitteiden keppihevoseksi on täydellisen vastakkainen tässä teoksessa esitetyn riimumagian tavoitteisiin nähden, jotka ovat yksilön maailmallisten pyrkimysten ja persoonallisen, pienen minuudenn mortifikaatio – kuolettaminen – henkisen kehityksen ja syvemmän Itseyden ymmärtämisen nimissä.

Tietenkin maailmallisilla lainalaisuuksilla on oma tärkeä paikkansa, ja riimujen mysteerit avautuvat myös maailmallisten asioiden suuntaan, näistä ymmärrystä lisäten, mutta magian käyttäminen maailmallisten tavoitteiden saavuttamiseksi pikemminkin sitoo käsiämme kuin avaa niitä ja kahlitsee sitä pyhää voimaa, jota yksilö koettaa työllään valjastaa. Tästä syystä emme käsittele tässä teoksessa juuri lainkaan nk. alempaa magiaa, mikä on vain eräänlaista psykologista leikittelyä, eikä edusta meille magian todellista olemusta.

Julius Evola (kirjailijanimellä Ea) kirjoittaa korkean magian periaatteista seuraavalla tavalla:

…todellinen maaginen akti, sisäisen kokemuksen näkökulmasta katsoen, on ihmeen täydellinen vastakohta, tämän termin oletetussa käsittämättömän ja kummallisen ilmiön merkityksessään. Maaginen akti emanoituu täydellisen todistus-tiedon tilasta; suoran, todellisen kausaliteetin merkityksenä, tai voimana joka muodostaa vaikutuksen välittömästi, ja on siitä erottamaton. Tämä vaikutus todistetaan sen syiden funktiona, ja syyt ovat yksi ja sama asia integroidun elämän ja sen saavutusten kanssa.”1

Vaikka odinistiseen vihkimypolkuun kuuluukin olennaisena osana tiedon ja voiman janoaminen, niin tässä teoksessa emme myöskään tarkoita magialla ja sen tavoitteilla erilaisten psyykkisten tai erikoislaatuisten voimien aktivoimista. Sama periaate pätee myöskin kaikkiin nk. paranormaaleihin ilmiöihin, jotka eivät edusta meille Pyhän Tieteen ydintä, vaan pikemminkin ja parhaimmillaankin sen sivutuotteena syntyviä tekijöitä. Millään näistä ei ole mitään tekemistä tavoitteidemme kanssa.

On toki mahdollista, että yksilössä kehittyy hänen vihkimyspolulla kulkiessaan myös psyykkisiä voimia, nk. siddhejä2, mutta nämä eivät kuitenkaan tule olla itse tarkoitus tai päämäärä, vaan kertovat ainoastaan yksilön erikoislaatuisesta psykologisesta kokoonpanosta, joka mahdollistaa näiden voimien aktivoitumisen. Jokainen vähänkään esoterismia tosissaan tutkinut ja tiellä kulkenut henkilö tietää sisimmässään sen, että nk. voimat eivät itsessään edusta mitään suurta saavutusta, ja näitä alemmanlaatuisia voimia voi kehittää itsessään niin ylevä kuin alhainenkin henkilö. Monesti henkilö, jolla jokin paranormaali kyky on herännyt huomaa, että kyseisestä kyvystä – sanokaamme nyt vaikkapa selvännäkökyvystä – voi olla itse asiassa paljon enemmän haittaa kuin hyötyä itse tärkeämmässä työssä, joka on henkinen kehitys ja evoluutio korkeampaan olemassaolon muotoon.

Tämän teoksen riimumagiaa voidaan pitää eräänlaisena kokeellisena tieteen ja taiteen synteettisenä yhdistelmänä. Tällä mainitsemallamme tieteellä ei ole kuitenkaan normaalin tieteen itselleen asettamia keinotekoisia rajoituksia – emmekä me kuvittele, että voisimme todella ymmärtää jotain sellaista asiaa kuin riimut ja niiden mysteerit todella itse osallistumatta ja menemättä sisään tuohon mysteeriin – mutta joka omaa kuitenkin siinä mielessä tieteellisen luonteen, että se perustuu käytännölliseen ja kokeelliseen tietoon, joka saavutetaan empiirisen työskentelyn avulla. Tulokset tästä työstä ovat jokaisen itsensä todennettavissa ja havaittavissa, ja mikäli yksilö kulkee vihkimyspolkua todellisen Tahtonsa alaisuudessa pitkäjänteisesti, ovat tämän muuntautumisen prosessin tulokset myös varmasti ulkoisesti havaittavissa, niin toissijaisia kuin ulkoiset seikat todellisessa sisäisessä työssä ovatkin.

1 Introduction to Magic: Rituals and Practical Techniques for the Magus. Julius Evola and the UR Group. Inner Traditions. Rochester, Vermont. 2001. [käännös omani. – IM]

2 Siddhi on sanskriitinkielinen termi, joka merkitsee yleisesti psyykkisiä tai maagisia voimia, jotka mahdollisesti kehittyvät yksilössä henkisen kehityksen myötä tai sen sivutuotteina.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: