Valknutrin Emanaatioita – Riimujen Mysteerit

Tässä luvussa käsittelemme eri tavoin riimujen mysteerejä ja niihin liittyviä asioita sekä voimia. Aivan ensimmäisenä luettelemme jokaisen riimun suomenkielisen merkityksen, lausuntatavan, ja kunkin riimun galdrin eli riimulaulun. Tämän jälkeen vuorossa on kunkin riimun riimujoogaa käsittelevä asana l. kehon asento ja joogaliikkeen suorittaminen. Seuraavana vuorossa on muinaisten riimurunojen luettelu, jotka olemme kääntäneet alkukielen lisäksi sekä nykyenglanniksi että suomeksi. Muinaisten riimurunojen lisäksi olemme kehitelleet myös itse omat riimurunomme, jotka pohjautuvat käytännön riimutyön pohjalta saavutettuihin havaintoihin ja ovat muunnettu runolliseen muotoonsa.

Tämän jälkeen käsittelemme kunkin riimun peruskonseptit, elämänalueet, joihin kukin riimu liittyy, riimukonsultaatioon liittyviä asioita ja havaintoja, sekä lopuksi käymme läpi vielä riimun yleisen, eksoteerisen merkityksen sekä salaisen, esoteerisen merkityksen. Jokaisen riimun jälkeen seuraa kutakin riimua käsittelevä taideteos, joka pyrkii omalta osaltaan heijastelemaan kunkin riimun olennaisia puolia ja avustamaan riimun merkityksen mietiskelyssä; taideteokset ovat laitettu tähän yhteyteen myös puhtaasti esteettisen merkityksensä vuoksi. Kaikkien näiden edellämainittujen tekijöiden luetteleminen on suureksi avuksi käytännön riimutyöskentelyssä, johon paneudutaan tarkemmin myöhemmissä luvuissa.

Kuten johdannossakin jo mainittiin, tämä teos keskittyy käsittelemään riimuja Uthark -teorian pohjalta, ja sen mukaisesti aloitamme riimujen läpikäymisen Uruz -riimusta ja päätämme pohdintamme Fehu -riimuun. Riimujen merkityksen ja niiden mysteerien läpikäymisen jälkeen pohdimme erilaisia muita mahdollisia tapoja tutkia riimuja, joista tässä mainitsemme mm. riimuympyrän sekä Uthark -teoriaan pohjaavan 24 polkua. Nämä erilaiset tavat katsoa ja tutkia riimuriviä paljastavat riimuista aivan uusia ja entistä syvällisempiä merkityksiä, jotka liittyvät maailmanpuun rakenteeseen ja vihkimyspolulla suoritettaviin mietiskelyharjoituksiin – eri maailmojen välillä kulkemiseen ja niistä saavutettaviin sisäisiin havaintoihin. Tässä mielessä nämä eri tavat katsoa maailmanpuun rakennetta harjoituksineen liittävät teorian käytäntöön ja niitä voidaan verrata mm. kabbalistisesta työskentelystä tunnettuun ’polku-työskentelyyn’.

Uthark -teorian mukaan riimut voidaan jakaa kolmeen kahdeksan riimun perheeseeen, jotka ovat Ur-perhe, Naud-perhe ja Bjarka-perhe. Nämä muodostavat yhdessä kolme feminiinistä perhettä, jotka kuvastavat 1) Audhumblaa ja kosmosta edeltäviä kaaoksen voimia, jotka vihkimyspolun kulkija opettelee hallitsemaan; 2) Norneja ja kohtalon voimia, joita vihkimyspolun kulkija opettelee hallitsemaan tahdonvaraisesti, rakkaudella ja ymmärryksellä; ja 3) Friggiä ja niin sisäisiä kuin ulkoisiakin hedelmällisyyden voimia, jotka ovat olennaisia jokaisen vihkimyspolun kulkijan hallita. Nämä kolme perhettä edustavat myös 1) luomista, 2) aikaa ja kuolemaa, sekä 3) uudelleensyntymää.

Eri järjestelmien parissa esiintyy joitakin vaihtelevaisuuksia sen suhteen, mikä riimu seuraa mitäkin rivistössä. Etenkin riimujen Perthro ja Eihwaz sekä riimujen Othala ja Dagaz järjestys vaihtelee eri järjestelmissä. Tässäkin suhteessa olemme seuranneet uthark -teoriaa ja asettaneet riimun Perhtro ennen Eihwazia, sekä riimun Othala ennen Dagazia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: