Valknutrin Emanaatioita – Riimualttarin Rakentaminen

Tässä on esitetty lyhyesti ja ytimekkäästi yksi mahdollinen tapa kasata itselleen kotiin henkilökohtainen rituaalien ja palvontamenojen suorittamisen paikka, alttari, ja tämän alttarin sisällään pitämät asiat. Alttarin rakentaminen, kuten se tässä on esitetty, pohjaa länsimaisen esoterian perusperiaatteiden ja pohjoisen mytologian periaatteiden yhdistämiselle. Elementtien suhteen olemme käyttäneet perinteisiä länsimaisen esoterian elementtejä, ja myös käytetyt ilmansuunnat eroavat hieman pohjoisen perinteen mukaisista ilmansuunnista.

Käykäämme tässä lyhyesti läpi alttarin rakentamisen osatekijät ja niiden vastaavuudet.

  1. Kynttilä: Kynttilä edustaa tulen elementtiä ja perustavanlaatuisia motivaatioita sekä henkistä Tahtoa. Tuli edustaa ilmansuunnista etelää.
  1. Miekka / tikari: Miekka edustaa ilman elementtiä ja älyä. Ilma edustaa ilmansuunnista itää.
  1. Malja: Malja vastaa veden elementtiä ja emootioita. Se vastaa myös Graalin maljaa, joka ei ole alunperin kristillinen vaan pakanallinen (hyperborealainen, kelttiläinen, sekä pohjoismainen) myytti, jonka Kristus ainoastaan ”täydensi”. Vesi edustaa ilmansuunnista länttä.
  1. Kivet: Kivet edustavat maan (myös jäätä kristalloituneena vetenä) elementtiä ja fyysistä ruumista. Maa edustaa ilmansuunnista pohjoista.
  1. Viisikanta: Viisikanta edustaa nk. viidettä elementtiä – eetteri-akashaa – sekä henkistä itseyttä.
  1. Ukonvaaja: Ukonvaaja – tai Thorin Vasara – symboloi eetterisähkövoimaa, salamavaltikkaa, ja yleisemmin pakanallista perinnettä, ja on jokaisen riimutyötä tekevän pyhä symboli. Voidaan korvata myös kaulassa pidettävällä riipuksella.
  1. Riimukivet tai -napit: Riimukivet tai -napit ovat kasattu pentagrammin ympärille Uthark -teorian mukaiseen järjestykseen avustamaan rituaalien ja mietiskelyjen aikana mielen keskittämistä.
  1. Rituaalikello: Rituaalikellon tarkoitus on avustaa seremonioiden ja rituaalien aloittamisessa ja lopettamisessa.
  1. Hagalaz -riimu: Hagalaz -riimu on kaikkien riimujen perusta ja yksi pohjoisen mytologian pyhimmistä symboleista. (Se on myös ”kristus-monogrammi” ja kuusisakarainen tähti, joka symboloi alemman ja ylemmän todellisuuden yhteenlinkittymistä. Se kuvastaa Logosta, luovaa ja pyhää Sanaa, mikä puolestaan kertoo siitä, ettei tämä korkea periaate ollut tuntematon muinaisille pakanoillekaan.) Hagalaz -riimun voi sijoittaa myös alttarin yläpuolelle, ja sen voi valmistaa esim. paperista julisteen kaltaiseksi tai vaikkapa maalata sen kankaalle, mikäli henkilö omaa taiteellisia lahjoja. Yksi hyvä vaihtoehto myös on kaivertaa Hagalaz -riimu puuhun ja asettaa se kuvassa näkyvälle paikalle.

Tässä alttarimallissa ja kuvassa ei ole lainkaan mukana olennaisesti rituaalivälineistöön kuuluvaa Sauvaa. Jokainen voi halutessaan kuitenkin valmistaa tai valmistuttaa itselleen sauvan jostakin puulajista, mikä on yksilön itsenä valittavana, mutta syy sauvan poissaoloon tässä yhteydessä on se, että maagikon oma ”henkinen selkäranka” edustaa tätä kyseistä elementtiä.

Muita alttarille mahdollisesti hankittavia rituaaliesineitä käyttöön soveltuvia rituaalitarvikkeita ovat seuraavat: 1) Suitsukeastia, jossa poltetaan riimutyöhön soveltuvia suitsukkeita; 2) sulka, joka on ideaalisesti pitkä joutsenen sulka, jota voidaan käyttää puhdistautumis- ja parantamisrituaaleissa; 3) kaapu, joka väriltään kuvastaa ideaalisesti sitä työvaihetta, missä yksilö on meneillään tai temperamenttia, jonka yksilö omaa; 4) maaginen amuletti tai Työn symboli, jota pidetään kaulassa ja joka symboloi yhteyttä niihin voimiin, joihin maagikko haluaa olla yhteydessä. Hyvä yleissymboli on joko Ukonvaaja / Thorin Vasara, tai yksi kärki ylöspäin osoittava pentagrammi, joka on teurgisen työn symboli.

Alttarin aluskankaan värin voi jokainen valita itselleen sopivaksi, mutta suositeltavat värit ovat musta, punainen tai valkoinen, jotka symboloivat kolmea eri gunaa1 ja siis myös kolmea eri temperamenttia. Musta on vetäytyvä ja absorboiva temperamentti, punainen intohimoinen ja dynaaminen temperamentti, valkoinen puolestaan edustaa avautuvaa ja ulospäin loistavaa temperamenttia. Yksi alttarikankaaksi suositelluista väreistä on myös indigo-tummansininen, joka on Ódhinnin ja myöskin Wäinämöisen – manaksen – väri.

1 Guna on hindulaisesta metafysiikasta peräisin oleva termi, joka kuvaa mm. ihmisten erilaisia temperamentteja. Gunat ovat sattva, rajas, ja tamas, joita symboloidaan väreillä valkoinen (sattva), punainen (rajas), ja musta (tamas). Sattva on kirkkauden ja selkeyden guna, rajas puolestaan kiihkeyden ja intohimon guna, ja tamas on puolestaan hitauden ja eristäytymisen guna.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: