Valknutrin Emanaatioita – Magian Lajit

Tässä kappaleessa hahmottelemme hieman sitä, kuinka riimumagia voidaan jakaa eri magian lajeihin. Vaikka on totta, että lähes kaikista riimuista löytyy sekä valoisa, harmaa, että varjoisa puolensa eri tavoin sovellettuna, on kullakin riimulla kuitenkin yleensä ottaen melko selkeä ominaisluonteensa, jota seuraamalla se voidaan asettaa tietyn magian lajin alaisuuteen.

Korostamme tässä yhteydessä sitä jo toivottavasti selväksi tullutta seikkaa, että kaiken esittämämme maagisen työn taustalla ja sen ytimessä on korkeat eettiset periaatteet, jonka ensisijaisena tavoitteena on yksilön henkinen kehitys ja askensio, eikä tässä esitetyillä magian eri lajien luokitteluilla ole sen vuoksi mitään tekemistä magian profanaation kanssa, jossa maagisia vaikutuksia pyritään aikaansaamaan muuttamatta itseään ja omia perustavanlaatuisia motivaatioitaan.

Teoksessa olemme hahmotelleet vain joitakin kunkin riimun käyttömahdollisuuksia, ja vihkimypolulla kulkevan yksilön kehotetaan itse laajentamaan riimutietouttaan siten, että hän kehittelee ja opiskelee riimujen eri käyttätarkoituksia ja mahdollisuuksia, kuitenkin pysytellen autenttisen riimutietouden piirissä eikä lähteä tuulesta tempaamaan ja keksimään riimuille täysin satunnaisia, niihin sopimattomia merkityksiä. Tässä yhteydessä emme myöskään anna mitään sen tarkempia käytännön ohjeita, kuinka kutakin yksittäistä riimua tulee näiden magian ala-lajien piirissä käyttää, vaan luomme pelkästään yleisiä suuntaviivoja riimujen kategorisoinnille ja käyttömahdollisuuksille.

Valknutrin Emanaatioita jakaa riimut kolmeen eri magian ala-kategoriaan, jotka ovat:

  1. Valkoinen magia

Valkoinen magia voidaan tässä yhteydessä luokitella magian alalajiksi, joka on luonteeltaan luovaa, valoisaa ja henkistävää. Valkoisen magian tavoite on luoda uutta, nostaa ihmistä kohti henkeä ja vapauttaa aineellisia energioita ylöspäin suuntautuvaan henkiseen työhön. Riimuja, jotka kuuluvat valkoisen magian piiriin, voidaan kutsua ”valoisiksi” riimuiksi. On kuitenkin havaittava, että luovan valkoisen magian piiriin lasketaan tässä yhteydessä myös riimut, jotka viittaavat esim. hedelmällisyyteen, seksuaalimagiaan ja täten myös aineellistavaan luovuuteen, joka kammioitsee ja sitoo energiaa aineelliseen maailmaan. Täten ei voida aivan yksiselitteisesti sanoa, että valkoinen magia olisi aina luonteeltaan henkistävää tai aineellisia energioita vapauttavaa, vaikka tämä onkin yleinen kaava. Riimut, jotka tässä yhteydessä lasketaan kuuluvaksi valkoisen magian piiriin ovat Ansuz, Kennaz, Gebo, Wynjo, Eihwaz, Algiz, Berkano, ja Dagaz.

  1. Harmaa magia

Harmaa magia voidaan tässä yhteydessä luokitella magian alalajiksi, jonka luonne on järkeistävä, rationaalinen sekä organisoiva, ja joiden luonne liittyy esim. aikaan ja kohtalon voimiin. Harmaa magia on eräänlainen magian välimuoto, joka ei ole varsinaisesti ominaisluonteeltaan sen paremmin luovaa kuin tuhoavaakaan, vaan jonka tavoite on kasvattaa ja uudelleenjärjestellä ihmisen mielen ja älyn voimia, jotka voidaan täten suunnata sekä valkoisen ja luovan, että mustan ja tuhoavan magian käyttövälineeksi. Riimut, jotka tässä yhteydessä lasketaan kuuluvaksi harmaan magian piiriin ovat Uruz, Nauthiz, Perthro, Jera, Sowilo, Týr, Ehwaz ja Mannaz.

  1. Musta magia

Musta magia voidaan tässä yhteydessä luokitella magian alalajiksi, jonka luonne on keskittävä, itse-keskeinen, ruumiillinen, eriyttävä ja tuhoava. Tässä teoksessa esitetyn mustan magian tavoitteena on keskittää itseyden voimia, itsenäistää yksilön energiapiiriä, kammioida henkisiä voimia aineelliseen kuoreen, sekä tuhota esteitä ja vanhoja, aikansa eläneitä muotoja. Viimeisen kohdan huomioon ottaen käy myös selväksi se, että myöskään mustaa magiaa ei voida pitää aina aineellistavana, vaan sitä voidaan aivan yhtä hyvin soveltaa myös henkistävään työhön esim. aineellisia energioita tuhoamalla ja kuolettamalla. Tuhoaminen on aina myös jonkin uuden luomista ja vice versa. Riimut, jotka tässä yhteydessä lasketaan kuuluvaksi mustan magian piiriin ovat Thurisaz, Hagalaz, Isa, Laguz, Ingwaz, Othala, ja Fehu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: