Valknutrin Emanaatioita – Riimukonsultaatio

Tässä luvussa käsittelemme käytännön riimukonsultaatiota ja esitämme joitakin riimukonsultaation malleja, joiden opiskelu ja sisäistäminen voi tuoda väkevää valoa riimujen soveltamiselle käytännön elämään. Riimukonsultaatio ei ole mitään pinnallista ennustusleikkiä, vaan se on päinvastoin hyvin syvällistä työtä, jonka avulla kysyjä voi hankkia tietoa kohtalon kiemuroista ja käyttää tätä tietoa ja viisautta käytännön elämänsä hallintaan ja kohtalonsa muokkaamiseen.

Riimukonsultaatio on ollut menneisyydessä yksi yleisimmistä riimujen maagisista käyttömuodoista, ja siitä löytyy historiallisia mainintoja mm. Tacituksen Germaniasta. Riimukonsultaatiota on käytetty mm. sodanjohdon valitsemiseen, uhraamiseen ja oikeuteen liittyvissä kysymyksissä, sekä luultavasti yleisemminkin kohtalon selvittämisessä.

Riimukonsultaatiota ei suositella harjoitettavaksi ennen kuin kysyjä on käynyt riimusyklin läpi ainakin kerran ja hankkinut perustavanlaatuisen käytännöllisen ymmärryksen yksittäisten riimujen merkityksistä ja salaisuuksista. Myös eri riimujen keskinäisten suhteiden ja vuorovaikutusten ymmärtäminen on vain ja ainoastaan hyväksi. Riimujen mysteerit -luvussa on esitetty yleisiä suuntaviivoja yksittäisten riimujen merkityksistä riimukonsultaatiossa, mutta viime kädessä jokaisen on itse ymmärrettävä ja sisäistettävä kunkin riimun merkitys juuri kyseisessä tilanteessa – ja tämä jos joku on toimiva metodi riimujen mysteerien syvällisemmälle ymmärtämiselle ja käytännön riimumagialle.

Esittelemämme riimukonsultaation mallit ovat sekä yleisesoteerisia että myöskin pohjoismaisen mytologisen mallin mukaisia. Olemme tässä esittäneet kolme perusmallia, jotka ovat käytännössä hyviksi todettuja ja toimivia. Mallit ovat seuraavat:

  1. Yhdeksän maailman malli: Tämä malli pohjaa pohjoismaisen mytologian Yggdrasil -maailmanpuun ja sen sisältämän yhdeksän maailman rakenteeseen. Jokaisen yksittäisen maailman sisältämä asia on perustellusti tälle rakenteelle muodostuva, ja se pohjaa kunkin maailman perusolemukselle.
  2. Kohtalottaret: Tämä aluksi hyvin yksinkertaiselta vaikuttava konsultaation malli on perusteiltaan hyvin syvällinen, ja näennäisestä yksinkertaisuudestaan huolimatta – tai ehkä juuri siitä syystä! – on se erinomainen keino saavuttaa tietoa kohtalon liikkeistä ja sekä menneisyyden vaikutuksista, nykyhetken tilanteesta ja mahdollisista tulevaisuudessa esiintyvistä tekijöistä.
  3. Viiden Elementin Meditaatio: Tämän meditaation tarkoituksena on selvittää eri elämänvaiheiden ja ruumiillistumien vaikutuksia tähän hetkeen ja tulevaisuuteen.

On suositeltavaa, että suhtaudut riimukonsultaatioon vakavuudella, hartaudella ja syvällisyydellä, sillä se on kuitenkin hyvin perustavanlaatuinen tapa kommunikoida itsesi ja maailman eri tasojen kanssa – riimukonsultaatio on käytännön magiaa, jolla olet parhaimmillaan yhteydessä Jumaliin ja yli-inhimillisiin voimiin, jotka ovat sekä sisälläsi että ulkopuolellasi kaikkialla.

Tässä yhteydessä suosittelemme, että ennen yksittäistä riimukonsultaatiota lausut ’Rituaaleja ja Seremonioita’ -osiosta löytyvistä rukouksista ja seremonioista ainakin Riimuseremonia, Aasojen Hymni sekä kunkin päivän Ylistyshymni. Nämä virittävät mielesi, kehosi ja sielusi oikeanlaiseen vireeseen ja Jumalten yhteyteen. Tämän lisäksi on hyväksi hiljentyä muutamaksi minuutiksi ennen varsinaisen konsultaation aloittamista. Voit myös sytyttää kynttilän ja laittaa jotain meditatiivista lempimusiikkiasi soimaan konsultaation ajaksi, mikäli jälkimmäinen ei häiritse keskittymistäsi.

Kun olet tehnyt tässä suositellut riitit ja seremonialliset sekä käytännölliset valmistelut, etenee riimukonsultaatio seuraavalla tavalla:

  1. Istuudu pöydän ääreen tai lattialle.
  1. Sekoita riimukortteja sen aikaa, kun tunnet oikeaksi. Opettele tuntemaan oikea hetki, milloin lopettaa sekoittaminen.
  1. Laske korttipakka pöydälle tai lattialle eteesi, ja lausu sanat: ”Jumalten nimeen, tahtoni on nostaa oikeat riimut!”
  1. Nosta tämän jälkeen yksi kortti kerrallaan, mitä mallia allaolevista käytätkään. Käytä vähintään pari minuuttia kunkin kortin kohdalla sen mahdollisen merkityksen miettimiseen. Voit myös tarkistaa tässä teoksessa annetut yleiset merkitykset ja miettiä niiden mahdollista sopivuutta tilanteeseesi.
  1. Kun olet nostanut kaikki kortit yksi kerrallaan, niin käytä haluamasi aika koko rivistön merkityksen pohdiskeluun. Kirjaa nämä mietintäsi ylös päiväkirjaasi, josta voit niitä myös myöhemmin tutkia ja miettiä rivistön mahdollista paikkaansapitävyyttä tai merkityksiä myöhemmin saamasi tiedon ja ymmärryksen valossa.
  1. Päätä työskentelysi lausumalla sanat: ”Jumalten nimeen, työskentelyni on päättynyt”

YHDEKSÄN MAAILMAN MALLI

1. ASGARD: IDEAALIT JA PÄÄMÄÄRÄT

2. LJUSALFHEIM: JÄRKI JA ÄLY. KYSYJÄN ÄLYLLISET NÄKEMYKSET JA KÄSITYSKYKY

3. MIDGARD: KYSYJÄ. EDUSTAA NYKYISTÄ TILANNETTA JA ITSE KYSYMYSTÄ.

4. SVARTALFHEIM: TUNTEET, VAISTOT, VIETIT, MOTIIVIT.

5. HELHEIM: ALITAJUISET JA TIEDOSTAMATTOMAT VAIKUTUKSET. PELOT.

6. JOTUNHEIM:TAUSTAT, HISTORIA MUISTOT JA ASIOIDEN KONTEKSTI. HENKILÖN TAI KYSYMYKSEN TAUSTATEKIJÄT.

7. MUSPELHEIM: ASIAAN LIITTYVÄT DYNAAMISET JA AKTIIVISET TEKIJÄT.

8. VANAHEIM: OLOSUHTEET JA YMPÄRISTÖ, PERSOONALLISET SUHTEET. TULEVAISUUS.

9. NIFELHEIM: HIDASTAVAT TAI ESTÄVÄT TEKIJÄT.

KOHTALOTTARET

1. URD – MENNEISYYS: Osoittaa menneisyyden vaikutuksen nykyiseen tilanteeseen.

2. VERDANDI – NYKYHETKI: Osoittaa nykyhetken tilanteen.

3. SKULD – TULEVAISUUS: Osoittaa tulevaisuuden vaikutukset.

Viiden Elementin Meditaatio

Menneisyys: osoittaa läheisen menneisyyden kysymyksen laadusta riippuen (esim. nuoruus)

Nykyhetki: nykyinen ajantila, ikuinen nykyhetki

Tulevaisuus: osoittaa läheisen tulevaisuuden kysymyksen laadusta riippuen (esim. Keski-ikä, vanhuus)

Mennyt inakarnaatio: aikaisemman ruumiillistuman vaikutukset

Tuleva inkarnaatio: tulevan inkarnaation siemenet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: